Den naturliga efterföljaren till Linjett 33 är vår skapelse Linjett 34 som mött dagens ljus våren 2011. Liksom tidigare Linjetter så är det Mats Gustafsson som med säkra händer har konstruerat och mejslat fram denna linjesköna båt.

Hon har fått en stor upplevd volym och ljus i ruffen som slående så fort man sätter foten på durken. Hon är relativt lite bredare och högre än sina systrar, vilket har givit den luftiga känslan och stora stuvutrymmen.

Att Linjett 34 har gener för att passa skärgårdssegling är för oss självklart. Den smala vattenlinjen med det lättdrivna skrovet ger en hanterbar segelyta som helt kan manövreras av rorsman vid ratten eller rorkulten. Båten är byggd för att enkelt hanteras av två personer som kan välja att bygga henna med rorkult alternativt med styrpedistal och ratt.

Skrov och däck

Linjett 34 är en båt med relativt större segelyta än sina närmaste systrar Linjett 37 och Linjett 40. Skrovformen är bredare akterut och något rakare stäv – fortfarande är vattenlinjen smal för att båten skall vara lättdriven. Båten har en tydlig och trygg slutstyvhet.
Laminatet är handupplagt med riktade glasfibrer och balsa för styrka i skrovet. Höga bottenbalkar tillsammans med en kölficka ger ett stabilt skrov som tål grundkänningar och hårt ansatt rigg.
Från aktre delen i den klassiskt akterplacerad sittbrunnen kan rorsman manövrera samtliga tampar som smidigt löper under däcket och mynnar ut vid de två vinscharna. Samtidigt ger detta en ren och rymlig del framför rorsman som helt kan disponeras av besättningen. Breda skarndäck tillsammans med dolda tampar ger ett stilrent och praktiskt däck att använda.


Köl och roder
Linjett 34 har en grundgående köl för att kunna segla i vår skärgård. Kölen har en traditionell profil med en smäcker bulb del längst ner. Bulben nertill ger ett djupgående på 1.84 m.

Rodret är balanserat frihängande med den understa delen konstruerad som en offerdel. Den övre delen är i sin konstruktion fem gånger starkare än den undre. Hjärtstocken är i rostfritt stål och glasfiber.
Rigg och segel
Med det lättdrivna skrovet så blir mindre och enkelt hanterbar för två personer. Linjett 34 har en 9/10 rigg i aluminium från Seldén. Storskotskenan sitter ur vägen på salongstaket. Dubbla svepta spridare garanterar att riggen står stadigt utan behov av backstag och trimmas enkelt och effektivt med akterstagets talja. Självslående fock är standard, väljer man även 110%-fock går är det enkelt att rulla in och skifta till självslående fock.
    
Inredning
På SB sida om nergången ligger höger ligger toaletten med möjlighet till dusch och följs därefter av navigationsbordet med sittbänk tvärskepps. På BB sida finns den rymliga dubbelkojen med gott om stuvutrymmen. På BB sida står det rymliga vinkelpentryt med kyl, gasolspis, dubbla djupa hoar och bra avställningsytor. En traditionell U-soffa fyller salongen. Lågt sittande fönster kombinerat med att masten är placerad nära huvudskottet ger salongen ljus och rymd. Huvudhytten är placerad i fören med bra stuvutrymmen och rymlig garderob

Rekommenderad skärmupplösning: 1024x768