Under de senaste tre decenierna har Rosättra Båtvarv expanderat sina produktionslokaler under flera perioder. Under åren 1977-79 byggdes de första produktionslokalerna sedan 1948. 1977 byggdes en ny lokal för matrum, kontor och lager på totalt 180 M2. Plastbåten krävde också modernare lokaler för en mera rationell tillverkning. Därför flyttade man 1978 in i en modern industrilokal på 580 M2, som bestod av monteringshall, träverkstad samt lager. Modernare lyftanordningar och ventilationsanläggningar gör nu arbetet lättare och trivsammare för båtbyggarna.
Varvsrörelsen pågick i dessa lokaler fram till 1998 då byggdes ytterligare 850 kvm som krävdes för att tillgodose den större efterfrågan på nyproducerade Linjetter. De nya lokalerna skapade utrymmen för hela varvsrörelsen under ett och samma tak och idag ligger kontor, produktion, lager och personalutrymmen effektivt samlat i samma byggnad.

 

Under de senaste åren har vinterförvaring av båtar kommit att expandera på Rosättra. 1976 köptes ytterliggare 10,000 M2 tomtmark. Den användes de första åren till uteförvaring av båtar. Där båtägarna själva täcker och utrustar sina båtar. Det blev ett extra tillskott på uppdragningssidan. Under de sista två decenierna har vinterförvaringen under tak ökat kraftigt genom flera tillbyggnader av lokalerna. Under 1985 byggdes det första stålskjulet som skapade 1.800 M2 under tak. Efterföljande byggnationer har varit tre skjul på 910, 1.900 samt 2.300 M2. Totalt ger dessa skjul idag ca 10,000 M2 för vinterförvaring under tak. Dessa stora ytor gör att Rosättra i dag kan vinterförvara ca 400 båtar under tak.

 

Rosättra har under ett flertal år anordnat ett Linjettmästerskap på Flaten, Norrtälje Segel Sällskaps klubbholme, där Linjettägarna ställt upp och seglat. Ursprungligen i två klasser, en för Linjett 30 och en för Linjett 32, idag seglas även klasser för Linjett 33 och Linjett 35. Rosättra har ställt ut vandringspris till tävlingen som går av stapeln under augusti varje år.
 
Varvet är ständigt i en förändring och utvecklar dagligen lokaler och kunskapen, vilket krävs för att kunna erbjuda kunderna en ständigt bra service till förmånliga priser.

Rekommenderad skärmupplösning: 1024x768