Det är trät och hantverket som gör skillnaden. Förmågan att forma trät så det väcker beundran och uppskattning finns nästan i generna hos våra båtbyggare.
Vi använder utvald teak och mahogny till samtliga delar i inredningen. Lackningen görs på plats varefter delarna plockas ut för att inte skadas under den fortsatta produktionen.
Träarbetet färdigt
Efter detta moment är samtliga trädelar till båten gjorda. Här bredvid visas rorkultar som är nylackerade.

Inredningsdelar
I träverkstaden tillverkas delarna som senare används av båtbyggarna vid snickrandet av inredningen. Delarna produceras med effektiva och kvalitetssäkrande metoder i våra egna lokaler. Varje färdig del har omsorgsfullt hanterats av skickliga händer och förstaklassiga maskiner. Delarna tillverkas något för stora för att senare inpassas med precision på plats av båtbyggarna.

Varje Linjett är unik!
Varje båt som produceras på Rosättra är unik. En Linjett tillverkas endast på beställning och kan därmed i hög grad anpassas till kundens önskemål. Båtbyggarna på Rosättra tar ett personligt ansvar för sina båtar. Vi vet att personligt engagemang och ansvar skapar den högsta kvalitén - det använder vi oss av under hela produktionen.

Lackering
Lackeringen utgör en stor del av det totala arbetet. De fasta delarna i båtarna lackeras på plats och de lösa delarna sprutlackeras i sprutbox. Delarna grundas med tre till fyra lager (beroende på ytornas placering) för att därefter slipas och slutstrykas med ett lager lack med "halvmatt" yta. Den halvmatta lacken ger en högklassig yta som höjer det gedigna hantverket ytterligare en nivå. När de fasta och lösa delarna är lackerade har ung efär halva arbetet utförts på båten.

 

 

Rekommenderad skärmupplösning: 1024x768