Tid för sjösättning
När våren nalkas levereras den största delen av vår produktion. Under ett antal hektiska veckor sker sjösättningen och det sista färdigställande före överlämnandet till kunden. I de sista momenten ingår ofta en dopcermoni som ägaren till båten genomför. Vi på Rosättra håller gärna denna tradition vid liv och det brukar bli en del festliga tillställningar.

Dopet
Strax före sjösättningen sker dopet. Traditionsenligt namnges båten och önskas "lycka och välgång på de sju haven". Därefter krossas en champangeflaska mot fören (ingen fara - rostfri skena är standard...) efterföljt av båtens färd mot vattnet.

Riggning
Efter sjösättningen sker riggningen. Masten som levereras av Seldén behöver modifieras efter kundens önskemål till exempel däcksbelysning, telefon- och VHF-antenner, rullsystem. Här genomförs även en del funktionstester för att hitta eventuella brister.

Färdig för leverans
Efter att samtliga system ombord har testats och finishen är av högsta klass är båten färdig att överlämnas till köparen. Detta betyder inte att kontakten med Rosättra upphör. Tvärt om så återkommer en stor del av våra kunderna år efter år för att komplettera eller vinterförvara sina klenoder.

"Må lycka och välgång följa dig på de sju haven..."

 

 

Rekommenderad skärmupplösning: 1024x768