Rosättra Båtvarv AB grundades 1886 och är i dag Sveriges äldsta verksamma varv. Varvet lovade i sin första annons ”noggrant och solitt arbete till billigast möjliga priser” och det är ett löfte vi fortfarande tror på. Rosättra Båtvarv drivs av bröderna Gustavsson och Linjettbåtarna är helt och hållet deras skapelser.

Linjett - en snabbseglande familjebåt
Vi tycker att det är viktigt med en båt som seglar snabbt, både av bekvämlighetsskäl och för det sanna nöjets skull. Linjettbåtarna är bland de snabbaste i sina klasser, vilket visat sig i ett stort antal vinster i Gotland Runt.

Lika viktigt är det med bekvämlighet och utrymme när hela familjen skall ut på sommarens segling. Då är båten ett andra hem och måste fungera tryggt, säkert och bekvämt under alla förhållanden.

Din Linjett är unik
På Rosättra har vi aldrig massproducerat båtar och kommer aldrig att göra det. Inredning och utrustning kan ändras efter dina önskemål.

Vi har färdiga lösningar för de flesta önskemål - från eldrivna ankarspel och bogpropellrar till intarsiadekorerad inredning och inbyggd ljudanläggning och tv. Varje Linjett byggs individuellt - varje Linjett är unik.

Kunden är vår vän
På Rosättra jobbar vi utan mellanhänder och med direktkontakt med dig som kund. Därför vågar vi se dig i ögonen inte bara när båten är ny utan år efter år så länge den seglar.
 

Rekommenderad skärmupplösning: 1024x768